Burri 110 vjeçar vdes pasi ai dhe gruaja e tij 104 vjeçare u kurorëzuan çifti më i vjetër në botë

Burri 110 vjeçar vdes pasi ai dhe gruaja e tij 104 vjeçare u kurorëzuan çifti më i vjetër në botë

Një grua 104 vjeçare po vajton për humbjen e burrit të saj prej 79 vjetësh, katër muaj pasi u kurorëzuan si çifti më i vjetër i martuar në botë.

Julio Mora, 110 vjeç, vdiq të enjten vonë natën në gjumë pranë gruas Waldramina Quinteros në shtëpinë e tyre në kryeqytetin e Ekuadorit Quito.

Çifti, i cili u martua në 7 Shkurt 1941 pasi ishte lidhur për shtatë vjet, ka katër fëmijë të mbijetuar, 11 nipër e mbesa, 21 stërnipa dhe nëntë stërnipa. Djali i tyre i madh vdiq në moshën 58 vjeç.

Vajza e tyre Cecilia raportohet të ketë zbuluar babanë e saj të vdekur kur ajo hyri në dhomën e tyre të gjumit për t’i parë.

Julio, i lindur më 10 mars 1910 dhe Waldramina, e lindur më 16 tetor 1915, u emëruan në Librin e Rekordeve Guinness si çifti më i vjetër i martuar në botë dhe çifti më i vjetër i gjallë në fund të gushtit pas një verifikimi në Quito të datës 23 qershor 2020.

Waldramina tha: “Ne kurrë nuk grindemi. Kemi pasur mosmarrëveshje, por ato ishin gjëra të parëndësishme”.

“Nuk ishte e lehtë në fillim sepse familjet tona nuk kishin një marrëdhënie të mirë, por me kohën dhe durimin ne ishim në gjendje t’i bashkonim ata dhe të bëheshim një shembull i mirë për brezat e rinj”.

Çifti u citua në kohën kur u emëruan si çifti më i vjetër i martuar në botë duke thënë:

“Për ne është një burim i nderit dhe krenarisë të kemi një titull të Rekordeve Botërore Guinness sepse është çmimi më i lartë që bota njeh.”/Insajderi.com

BBC News