Burri që kaloi 267 ditë duke lundruar gjatë pandemisë kthehet në shtëpi: “Çfarë më ka humbur?”

Burri që kaloi 267 ditë duke lundruar gjatë pandemisë kthehet në shtëpi: “Çfarë më ka humbur?”

Kur kanadezi Bert TerHart lundroi nga Kolumbia Britanike në fund të tetorit të vitit të kaluar për të hyrë në një udhëtim solo për muaj të tërë, ai parashikoi që jeta e tij e përditshme të ndryshonte në mënyrë dramatike. Ajo që ai nuk mund ta imagjinonte, sidoqoftë, është se si bota që po e linte pas do të bëhej gjithashtu e panjohshme, e gjitha falë pandemisë Coronavirus që do të vërshonte botën vetëm disa muaj më vonë, njofton Insajderi.

Afërsisht nëntë muaj pasi u për të përfunduar një udhëtim rreth pesë Kapelave të Mëdha pa ndihmën e pajisjeve naviguese elektronike – një aventurë rraskapitëse që pa kushte moti të pabesë, vonesa, mungesë ushqimi dhe izolim të zgjatur, ekstrem – TerHart i quajtur në media edhe si “njeriu më i sigurt në botë”, ka ardhur në shtëpi.

Më 18 korrik, babai i martuar i katër fëmijëve arriti në Saxe Point Park në Victoria, B.C., ku u mirëprit nga familja dhe miqtë – dhe u përball menjëherë me virusin COVID-19.

“Kur u ktheva, gjëja e parë që thashë ishte: “Çfarë kam humbur?”, thotë ai Yahoo Life.

Kur u kthye dhe TerHart gjeti veten mes një bote pandmike, e bëri atë “me të vërtetë i shqetësuar”. “Unë kisha ndonjë ide se çfarë po ndodhte në lidhje me COVID, por ju nuk mund ta kuptoni ose kuptoni plotësisht atë pa qenë në vendin tim”. /Insajderi.com

View this post on Instagram

Excruciating I have been sailing at 1 knot or less for hours towards a tidal gate at Race Rocks I know is closed to me by a strong ebb. It is agonizingly close, but I am travelling at an excruciating pace. The only saving grace beyond what lies just 8 miles past the headland you see in this picture is the almost perfect conjunction of the Moon and Venus. Although entirely unncessary, my curiosity got the better of me and I measured the angular distance between the two for one last time check. Just for fun this time as I'm fairly of where I am. More importantly, I know where I am headed. I am headed home. And home is just around the corner no matter what time it is. #home #justaroundthecorner #snailspace #svseaburban #aroundalone #sextant #penandpaper #circumnavigation #sailor #sailing #nonstop #5capes #onehandfortheship #occadventuresailing #sailinglovers #adventureisoutthere #occchallengegrant #instasailing #sailboatsofinstagram #captainbert #onemanshow #brave #sailinglife #sea #ocean #sailboats #zhik #sailingaroundtheworld #predictwind Follow my tracks in real-time: https://bit.ly/svseaburban

A post shared by SV Seaburban (@svseaburban) on