Çdo person që refuzon të vaksinohet në Vatikan rrezikon vendin e punës

Çdo person që refuzon të vaksinohet në Vatikan rrezikon vendin e punës
Burimi i fotografisë: AP Photo/Alessandra Tarantino, File

Vatikani po e merr shumë seriozisht qëndrimin pro vaksinë së Papa Françeskut: Çdo punonjës i Vatikanit që refuzon të vaksinohet pa ndonjë arsye të vlefshme mjekësore rrezikon të pushohet nga puna, shkruan Associated Press, transmeton Insajderi.

Një dekret i 8 shkurtit i nënshkruar nga guvernatori i shtetit-qytetit të Vatikanit thotë se punonjësit që distancohen nga vaksinimi pa ndonjë arsye të provuar mjekësore mund të jenë subjekt i një sanksioni deri në “ndërprerjen e marrëdhënies së punës”.

Direktiva përmendi nevojën për të mbrojtur punonjësit e Vatikanit në vendin e punës, si dhe udhëzimet e lëshuara nga komisioni këshillimor i Francis COVID-19, i cili tha se individët kanë një përgjegjësi morale për t’u vaksinuar “duke qenë se refuzimi i një vaksine mund të përbëjë një rrezik për të tjerët”. /Insajderi.com