Çfarë do të thotë për ju forma juaj e mjekrës?

Çfarë do të thotë për ju forma juaj e mjekrës?

“Mjekrat tona mund të na tregojnë diçka për fëmijërinë tonë”, menduan shkencëtarët që organizuan studimin. Ata kontrolluan rreth 6,600 adoleshentë të moshës nga 12 deri në 17 vjeçare dhe kishin të drejtë, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Mjekra e fryrë (prognatizëm)

Njerëzit me një nofull të poshtme të spikatur mund të mburren me muskuj të mirë dhe një skelet të fortë, por ata janë gjithashtu të prirur për shëndoshje. Nëse nofulla është simetrike, atëherë kjo është saktësisht trashëgimia nga një prej prindërve ose paraardhësve.

Mjekër e pjerrët (retrognatizëm)

Përkundrazi, mjekra konkave tregon për një muskulaturë të zhvilluar dobët, një skelet fleksibël, mungesën e prirjes për shëndoshje dhe predispozicionin ndaj verbërisë së ngjyrave. Në lindje, foshnjet me mjekër të tillë peshojnë më pak. Një mjekër e pjerrët simetrike është gjithashtu një tipar i trashëguar.

Nofulla asimetrike

Asimetria e nofullës nuk është një tipar i lindur, por i fituar. Shfaqet për shkak të stresit të trupit në fëmijëri, për shembull, mungesës së proteinave, heqjes së hershme të gjirit, ndikimit të metaleve të rënda, mbipeshës dhe pirjes së duhanit. Arsyeja mund të jetë një familje e madhe ose një nivel i ulët i të ardhurave, të cilat mund të ndikojnë në ushqyerjen ose cilësinë e kujdesit mjekësor.

Asimetria e dobët nuk është e dukshme me sy të lirë nëse nuk jeni ortodont. Megjithatë ka mënyra për të kontrolluar veten. Ju keni një strukturë asimetrike të nofullës nëse:

  • ju përtypni më shumë me anën tuaj të djathtë ose të majtë;
  • ju përdorni dhëmbët tuaj për të shtypur ushqimin, jo për ta bluar atë;
  • Pllaka dentare duket më e fortë në disa dhëmbë;
  • ndonjëherë mishrat e dhëmbëve ju rrjedhin gjak.

Mjekër e sheshtë simetrike

Sipas rezultateve të studimit, struktura simetrike e sheshtë e nofullës tregon se kjo është një tipar plotësisht i trashëguar i cili nuk u ndikua nga faktorët e jashtëm ose mjedisi. /Insajderi.com