Çfarë ndodhë me trupin tuaj kur abstenoni nga marrëdhëniet seksuale?

Çfarë ndodhë me trupin tuaj kur abstenoni nga marrëdhëniet seksuale?

Njerëzit abstenojnë nga seksi herë pas here për shkak të një larmie arsyesh: mbase është ajo koha e muajit, libido e ulët, arsye fetare e shëndetësore – dhe lista vazhdon.

Cilado qoftë arsyeja, abstenimi mund të ketë efekte të thella në trupin tuaj, shëndetin, gjendjen shpirtërore dhe madje edhe performancën.

Këtu janë disa gjëra që i ndodhin trupit tuaj kur nuk bëni seks për një kohë:

Ju sëmureni më shpejt

Besoni apo jo, seksi mund të jetë shumë i shëndetshëm. Përveç faktit që ju bën të ndiheni mirë, seksi rrit nivelin e antitrupave që ndihmojnë sistemin tonë imunitar të luftojë gripin dhe ftohjet e zakonshme.

Vetëvlerësimi bëhet problem

Puna jashtë orarit, mos kryerja e marrëdhënieve seksuale mund të mashtrojë trurin tuaj për të menduar se jeni jo tërheqës. Apo pa vlerë. Ose i/e shëmtuar.

Me grumbullimin e këtyre mendimeve, vetëvlerësimi bëhet një problem i madh, i cili mund të zvogëlojë më tej shanset tuaj për një jetë kualitative.

Fshikëza është më e vështirë për tu kontrolluar

Seksi është një mënyrë e mrekullueshme për të ushtruar dyshemenë tuaj të legenit, dhe abstenimi nga marrëdhëniet seksuale do të thotë që ju nuk keni shumë mundësi për të punuar në ijet dhe legenin tuaj.

Në qoftë se nuk jeni duke punuar në palestër dhe po synoni këto zona shumë specifike, ka një mundësi që fshikëza juaj të jetë më e vështirë për tu përmbajtur.

Probleme të mundshme të presionit të gjakut

Le ta pranojmë: seksi është një ushtrim mjaft i mirë. Në fakt, është një formë aq e mirë e ushtrimeve aerobike sa që abstenimi nga ai mund të rritë presionin e gjakut, veçanërisht nëse është forma e vetme e ushtrimeve që bëni.

Përndryshe, mund të vraponi ose notoni disa ditë në javë për të mbajtur larg problemet e presionit të gjakut ndërsa abstenoni.

Ju stresoheni

Seksi është një përvojë e këndshme, jo vetëm për trupat, por edhe trurin tonë. Fjetja me dikë rrit prodhimin e kimikateve të trurit që rrisin disponimin tonë dhe përmirësojnë kualitetin e jetës.

Kjo do të thotë një përgjigje shumë më e mirë ndaj stresit dhe një nivel më i lartë i tolerancës. Pa seks, ju duhet të gjeni mënyra të tjera për të çliruar serotoninën, endorfinën dhe kimikatet e tjera që ju japin një nxitje të mrekullueshme. /Insajderi.com

Burimi: Hack Spirit