Charlie Hebdo merr sërish kërcënime me vdekje pasi ironizoi me një teolog islamik

07.11.2017 09:19
Charlie Hebdo merr sërish kërcënime me vdekje pasi ironizoi me një teolog islamik

Revista  satirike franceze, Charlie Hebdo, ka njoftuar se ka marrë kërcënime me vdekje pasi ai botoi karikaturën e çuditshme të teologut të shquar islamik Tariq Ramadan të akuzuar për përdhunim.

Raportohet se prokuroria nisi një hetim paraprak pasi mori një raport nga revista.

Gjatë një sulmi në zyrat e Charlie Hebdo në vitin 2015  u vranë 12 persona pas publikimit të një karikature që talleshin me Profetin Muhamed.

Charlie Hebdo ka tërhequr polemika mbi karikaturat e saj dhe postimet editoriale.

Sulmi i dyshuar i Al-Kaidës i vitit 2015 dyshohet se kishte për qëllim ndëshkimin e revistës për shtypjen e imazheve të Muhamedit, që është e ndaluar në Islam.

Kampanja e solidaritetit “Je Suis Charlie” në mbarë botën u kujtua viktimave të sistemeve autoritare të besimit se liria e të folurit është një nga vlerat më të larta të Perëndimit.