Çka është depresioni i paslindjes?

Çka është depresioni i paslindjes?

Lindja e një foshnje mund të shkaktojë një grumbull emocionesh të fuqishme, nga gëzimi te frika dhe ankthi. Por gjithashtu mund të rezultojë edhe në diçka që mund të mos e prisni – depresion, njofton Insajderi.

Shumica e nënave të reja përjetojnë mërzi pas lindjes, të cilat zakonisht përfshijnë ndryshime humori, të qara, ankth dhe vështirësi në gjumë. Ky disponim zakonisht fillon brenda dy-tre ditëve të para pas lindjes dhe mund të zgjasë deri në dy javë.

Por disa nëna të reja përjetojnë një formë më të rëndë, më afatgjatë të depresionit të njohur si depresion pas lindjes. Rrallë, një çrregullim ekstrem i humorit i quajtur psikozë pas lindjes gjithashtu mund të zhvillohet pas lindjes.

Depresioni pas lindjes nuk është një e metë karakteri apo dobësi. Ndonjëherë është thjesht një ndërlikim i lindjes. Nëse keni depresion pas lindjes, trajtimi i shpejtë mund t’ju ndihmojë të menaxhoni simptomat tuaja dhe t’ju ndihmojë të lidheni me fëmijën tuaj. /Insajderi.com