Coronavirus: Universiteti i Oksfordit do të rifillojë provën e vaksinave pas pauzës

Coronavirus: Universiteti i Oksfordit do të rifillojë provën e vaksinave pas pauzës

Provat e një vaksine Covid-19 duke u zhvilluar nga AstraZeneca dhe Universiteti i Oxfordit do të rinisin pasi të ndërpriten për shkak të një efekti anësor të raportuar në një pacient në Mbretërinë e Bashkuar, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Të martën, AstraZeneca tha se studimet po ndërpriteshin ndërsa hetoi nëse reagimi anësor ishte i lidhur me vaksinën.

Por të shtunën, universiteti tha se gjithçka ishte e sigurt, dhe se provat mund të rinisin.

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock mirëpriti lajmin se provat do të rinisnin.

“Kjo pauzë tregon se ne gjithmonë do ta vendosim sigurinë në radhë të parë. Ne do t’i mbështesim shkencëtarët tanë për të ofruar një vaksinë efektive sa më shpejt të jetë e mundur,” shtoi ai.

Universiteti tha në një deklaratë se ishte “pritur” që “disa pjesëmarrës do të sëmureshin” në prova të mëdha siç është ky.

Ai shtoi se studimet tani mund të rifillojnë duke ndjekur rekomandimet e një komiteti të pavarur të rishikimit të sigurisë dhe rregullatorit të Mbretërisë së Bashkuar, Agjencisë Rregullative të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore. /Insajderi.com