COVID-19: Fillon testimi i vaksinës edhe tek fëmijët

COVID-19: Fillon testimi i vaksinës edhe tek fëmijët

Ka nisur një privë e re për të testuar si vaksina Oxford-AstraZeneca funksionon tek fëmijët, shkruan BBC, trasnmeton Insajderi.

300 vullnetarë do të marrin pjesë dhe prova e parë e vaksinimit do të nis në fund të shkurtit.

Vaksina është një nga dy që përdoret për të mbrojtur kundër sëmundjeve të rënda dhe vdekjes nga Covid në Mbretërinë e Bashkuar, së bashku me vaksinën Pfizer-BioNTech.

Rreth 240 fëmijë do të marrin vaksinën – dhe të tjerët një kontroll të meningjitit – kur prova të fillojë. /Insajderi.com