Deda: Qeveria e ardhshme e Kosovës brenda 100 ditëshit të parë, duhet ta suspendojë taksën

Deda: Qeveria e ardhshme e Kosovës brenda 100 ditëshit të parë, duhet ta suspendojë taksën

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Ilir Deda, sot përmes një shkrimi në rrjetin social Facebook, ka paraqitur disa prioritete të qeverisë së ardhshme, shkruan Insajderi.

Ai ka thënë se fokusi kryesorë i qeverisë së ardhshme e cila sipas tij, duhet t’i ketë minimumi 15 ministri, duhet t’i dijë cilat masa duhet të merren dhe cilat janë çështjet prioritare që duhet të zgjidhen.

Një listë me këto ai e ka paraqitur që duhet të përfundojnë në 100 ditët e para të saj ose sipas tij, ikja vazhdon dhe izolimi rritet.

“Ja një listë, me disa nga prioritet, në rrafsh të brendshëm dhe të jashtëm.

Në rrafshin e brendshëm, brenda 100 ditëve të para:
1. Duhet të ndërrmiren masa për zhvillim ekonomik dhe punësim, duke i siguruar më së paku € 200 milion për këtë, ose ikja vazhdon. Gjithashtu, duhet rishikim i thellë i buxhetit që të çbllokohen paratë nga asfallti dhe të drejtohen në investim ekonomik.
2. Ngritje thelbësore e besimit dhe mirëkuptimit me bashkësitë minoritare etnike.
3. Duhet të ndërrmiren hapa të shpejtë për çkapje të shtetit, hapat e guximshëm për luftim të korrupsionit dhe krimit të organizuar duke a) bërë kallëzim penal për keqpërdorim të buxhetit publik në të gjitha ministritë ku diçka e tillë ka ndodhë; b) duke goditur rrjetet kriminale në vend; c) departizim të bordeve të agjensioneve publike dhe uljen e numrit të tyre; d) fillimin e hetimit të pasurisë së paligjshme të figurave me profil të lartë. (Po, brenda 100 ditëve të para). Ose ikja vazhdon.
4. Pastrimin e listave të veteranëve të rrejshëm dhe pastrim të listave të përfituesve të rrejshëm të skemave të ndryshme sociale.
5. Ah po, edhe do të fillojë ngritja e aktakuzave ndaj figurave kyqe politike nga Prokuroria Speciale e Gjykatës Speciale. Qëndrimi i Qeverisë së re nuk guxon të jetë folklorik.

Ose ikja vazhdon”, ka shkruar ai ndërkohë, ka paraqit edhe një listë në rrafsh ndërkombëtar.

“Kosovës nuk do t’ja “vesin letrat” dhe brenda 100 ditëshit të parë do të përballet me pritje të përfundimit të dialogut me Serbinë, dhe aty pritet që Kosova:
1. Menjëherë ta suspendojë taksën ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnje e Hercegovinës;
2. Nuk do të ketë shumë kohë për konsolidim. Qeveria e re duhet të ndërtojë platformë në dialog me Serbinë që ta ruaj sovranitetin dhe integritetin territorial dhe duke punuar në gjetjen e një zgjidhjeje optimale për vetëqeverisjen e serbëve në Kosovë.

Nuk ka “nuk munden”, vetëm “duhet”. Ose pason izolimi më i thellë, e ikja nga Kosova do të vazhdojë”, ka përfunduar Deda./ Insajderi.com