Deliu Kodra: Politika ka ndërhyrë në punën e KQZ-së

Deliu Kodra: Politika ka ndërhyrë në punën e KQZ-së

Deputetja nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës, Blerta Deliu Kodra  në shqyrtimin e raportit për vitin 2020 të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve ka thënë së  ky komision ka punë të mirë mirëpo kohët e fundit po ka ndërhyrje politike, shkruan Insajderi.

Deliu po ashtu deklaroi se shkarkimi i Valdete Dakës nga presidentja Vjosa Osmani ka qenë në mënyrë jokushtetuese.

Ajo shtoi se e para e vendit nuk po lejon anëtarin e PDK-së në Komision ndërsa ka dyshime që po ” tenton që padrejtësisht” të emërojë një anëtare nga Lista Guxo.

Edhe deputeti tjetër i PDK-së, Hajdar Beqa tha se Osmani e Kurti janë duke e dëmtuar KQZ-në.

Ndërsa kryesuesi i Komisionit Qendror Zgjedhor, Kreshnik Radoniqi, tha se organizimi i zgjedhjeve në pandemi ka qenë sfidues edhe për punën e KQZ-së.

Ai tha se shumë punë që janë bërë në KQZ nën kryesimin e Valdete Daka, por shtoi se sfidat e punës së KQZ janë të ndryshme, ku edhe përmendi dy nga to, mosndryshimi i ligjit për zgjedhjet parlamentare dhe lokale, dhe mosintegrimi unik i adresave në listën e votuese./Insajderi.com