Departamenti i Drejtësisë thotë se universiteti prestigjioz ka diskriminuar aplikantët

Departamenti i Drejtësisë thotë se universiteti prestigjioz ka diskriminuar aplikantët

Qeveria amerikane thotë se Universiteti Yale është diskriminues i paligjshëm ndaj aplikuesve të bardhë dhe aziatiko-amerikanë, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Rezultatet e një hetimi dy-vjeçar nga Departamenti i Drejtësisë zbuluan se universiteti i lartpërmendur kishte shkelur ligjin për të drejtat civile në procesin e tij të pranimeve universitare.

Departamenti kërcënoi të ngrejë padi kundër universitetit nëse dështon të marrë masa “korrigjuese”.

Një zëdhënëse e Yale tha që universiteti “kategorikisht” mohoi akuzat.

Administrata e Presidentit Donald Trump ka qenë një kundërshtar i fortë i të ashtuquajturës veprim afirmues.

Programet, të cilat u mbështetën nga ish Presidenti Barack Obama, synojnë të rritin pranimet e pakicave nën përfaqësuese, veçanërisht hispanikët dhe afrikano-amerikanët. /Insajderi.com