Deputetët sot debatojnë për ligjin e gjuhëve në Maqedoni

15.11.2017 08:59
Deputetët sot debatojnë për ligjin e gjuhëve në Maqedoni

Deputetët në Kuvendin e Maqedonisë sot duhet të votojnë për nevojën e sjelljes së propozim-ligjit për përdorimin e gjuhëve, i cili më pas do të futet në fazën e dytë dhe deputetët do të mund të dorëzojnë amendamente për tekstin.

Deputetët e shumicës në seancën e djeshme thanë se Maqedonia po futet në fazën e ndërtimit të besimit mes bashkësive, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas paralajmërimeve pritet që opozita të votojë kundër propozim-tekstit në lexim të parë dhe siç tha Ilija Dimovski, OBRM-PDUKM-ja do të dorëzojë disa amendamente me të cilat do të mundohen të largojnë ligjet anti-kushtetuese.

Opozita maqedonase mendon se ligji për gjuhët është jashtë kornizave të Kushtetutës,