Dhimbja e kokës tek fëmijet, cilat janë shkaqet dhe si parandalohet

Dhimbja e kokës tek fëmijet, cilat janë shkaqet dhe si parandalohet

Dhimbjet e kokës tek fëmijët janë shumë të zakonshme dhe në përgjithësi nuk janë serioze. Ashtu si dhe të rriturit fëmijët mund të zhvillojnë lloje të ndryshme dhimbje, përfshirë këtu migrenën ose dhimbjet e kokës për shkak të stresit ose tensionit. Ata gjithashtu mund të kenë dhimbje koke kronike.

Në të shumtën e rasteve, dhimbjet e kokës tek fëmijët shkaktohen nga infeksionet, nivel i lartë stresi ose ankthi, trauma të vogla në tru. Është e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje simptomave të dhimbjes së kokës së fëmijës dhe të konsultoheni me një mjek nëse dhimbja e kokës përkeqësohet ose është e shpeshtë.

Dhimbja e kokës tek fëmijët shpesh herë mund të trajtohet me medikamente pa recetë.

Shkaqet

Ka një numër faktorësh që shkaktojnë zhvillimin e dhimbjeve të kokës tek fëmijët. Faktorët që përfshihen janë:

Sëmundjet dhe infeksionet

Traumat në tru

Faktorët emocional

Gjenetika

Ushqimet dhe pijet e caktuara

Parandalimi

Më poshtë keni disa teknika si mund ta parandaloni dhimbjen e kokës ose si të reduktoni dhimbjet e forta të kokës tek fëmijët:

Fëmjët duhet të praktikojnë një jetë të shëndetshëm.

Duhet të reduktojnë stresin

Mbani shënime sa herë fëmija ankohet se ka dhimbje koke

Shmangni shkaktarët e dhimbjeve të kokës

Ndiqni këshillat e mjekut