Ka përfunduar nata e parë gjysmëfinale e festivalit të madh evropian, ‘Eurovision 2019’. Një natë me plot emocione dhe spektakël nga Izraeli, solli gjithsej 17 perf" />

Dhjetë shtetet që u kualifikuan për natën finale të ‘Eurovision 2019’

Dhjetë shtetet që u kualifikuan për natën finale të ‘Eurovision 2019’

Ka përfunduar nata e parë gjysmëfinale e festivalit të madh evropian, ‘Eurovision 2019’. Një natë me plot emocione dhe spektakël nga Izraeli, solli gjithsej 17 performanca nga 17 shtete të ndryshme.

Dhjetë është numri i shteteve që arritën të shkojnë në finale, të cilat rezultuan si më të votuarat nga juria dhe publiku.

Më poshtë gjeni emrat e 10 shteteve që kalojnë në natën finale të ‘Eurovison 2019’:

1. Greqia – Katerine Duska me “Better Love”
2. Bjellorusia – ZENA me “Like It”
3. Serbia – Nevene Bozovic me Kruna”
4. Qiproja – Tamta me “Replay”
5. Estonia – Victor Crone me “Storm”
6. Republika Çeke – Lake Malawi me “Friend Of A Friend”
7. Australia – Kate Miller-Heidke me “Zero Gravity”
8. Islanda- Hatari “Hatrið mun sigra”
9. San Marino – Serhat, “Say Na Na Na”
10. Sllovenia – Zala Kralj & Gasper Santl me “Sebi”

Ndryshe, nesër (e mërkurë) në natën e dytë të Eurovisionit pritet të performojë këngëtarja shqiptare, Jonida Maliqi, me këngën “Ktheju Tokës”.