Disa gjëra të përditshmërisë që me shumë gjasë nuk e dini se për çfarë shërbejnë

Disa gjëra të përditshmërisë që me shumë gjasë nuk e dini se për çfarë shërbejnë

Ka shumë karakteristika të fshehura ose gjëra për të cilat nuk e dimë qëllimin kur përdorim pajisje rregullta të përditshme.

Vrima në lavamanin tuaj

Të gjithë kemi të paktën një nga këto në lavamanët në shtëpi dhe mund të mendojmë se është e padobishme, por i shërben një qëllimi – dy përdorime, për të qenë specifikë. E para është parandalimi i tejmbushjes dhe e dyta ndihmon daljen e ajrit përmes saj.

Biçikletat e grave

Ju mund të mendoni se korniza e poshtme është aty për gratë që kanë gjatësi më të shkurtër, por në të vërtetë ka më shumë se kaq. Biçikletat me kornizë të poshtme janë projektuar posaçërisht për gratë që veshin funde dhe fustane pasi, në gjeneratat e mëparshme, kjo është ajo që ato vishnin gjatë gjithë kohës.

Sirtari i furrës

Shumë prej nesh mund të vendosin sende si tigan dhe tabaka brenda sirtarit të vendosur në fund të furrave tona, dhe në disa modele, është vetëm ajo – një sirtar për ruajtje. Por shumë sirtarë furre në të vërtetë kanë për qëllim mbajtjen e ushqimit tuaj të ngrohtë përpara se ta hani atë.

Katrori në çantat e shpinës

Ato arna katrore në çantat e shpinës quhen “feçka derri”. Fillimisht, mund të kalonit një tel përmes tyre ose t’i mbërthenit ingranazhet kur dilni në shëtitje. Sot, kompanitë u japin lloje të ndryshme çantave të shpinës këto feçkë derri në emër të stilit dhe për një pamje më të vjela vintage.

Varëse rrobash prej druri kedri

Varëset e palltove të punuara nga druri i kedrit nuk janë vetëm një version i zbukuruar, me erë të këndshme të varëse rrobave tuaja të zakonshme plastike ose metalike. Ata kanë një përdorim shumë të rëndësishëm, i cili është aftësia për të sprapsur molën dhe insekte të tjera falë drurit të kedrit. /Insajderi.com