Trupat ruse tani janë “tërhequr plotësisht” nga veriu i Ukrainës, duke u kthyer në veri në Bjellorusi dhe Rusia. Kë" />

Dita e 44-tër e luftës – Mbretëria e Bashkuar: Trupat ruse largohen plotësisht nga veriu i Ukrainës

Dita e 44-tër e luftës – Mbretëria e Bashkuar: Trupat ruse largohen plotësisht nga veriu i Ukrainës

Trupat ruse tani janë “tërhequr plotësisht” nga veriu i Ukrainës, duke u kthyer në veri në Bjellorusi dhe Rusia.

Kështu thotë Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar, raporton BBC.

Disa nga ato njësi do të transferohen në Ukrainën lindore për të luftuar në Donbas. Por shumë prej forcave do të kenë nevojë për “rimbushje të konsiderueshme” përpara se të dislokohen.

“Çdo rishpërndarje masive nga veriu [ka të ngjarë] të marrë të paktën një javë minimale,” tha ministria në konferencën e saj të mëngjesit.

Ai shtoi se granatimet ruse të qyteteve në lindje dhe jug të Ukrainës vazhduan dhe trupat ruse kishin avancuar në jug nga qyteti i rëndësishëm strategjik i Izyum.