Dita më e nxehtë e vitit – Mijëra njerëz pushtojnë plazhet

Dita më e nxehtë e vitit – Mijëra njerëz pushtojnë plazhet

Policët dhe oficerët e këshillit janë duke patrulluar bregdetin në Bournemouth dhe Poole ndërsa mijëra zbresin në plazhet e qyteteve në ditën e nxehtë të Britanisë së Madhe, shkruan BBC, transmeton Insjaderi.

Deri në orën 09:00 rrugët BST u bllokuan dhe një aplikacion mobil për të ndihmuar distancimin shoqëror në plazhe po tregonte të kuqe në tre zona.

Në qershor, një incident i madh u shpall në Bournemouth për shkak të turmave.

Janë ngritur shqetësime edhe për numrin e njerëzve në Brighton.

Këshilli i Qytetit Brighton dhe Hove thanë se numri i madh i njerëzve po e bën “të pamundur mbajtjen e distancës fizike”.

Dhe në Kent, Këshilli i Qarkut Thanet tha se disa nga plazhet e saj më të njohura ishin plot.

Meteorologët thanë që temperaturat e regjistruara në Heathroë kishin arritur në 37.8C, duke e bërë atë ditën e tretë më të nxehtë të regjistruar ndonjëherë në Mbretërinë e Bashkuar.

Policia e Dorset tha që oficerët e saj do të punonin me ndërrime më të gjata dhe disa kanë anuluar ditët e pushimit për të përballuar fluksin e parashikuar të vizitorëve gjatë verës.

Deri në orën 11:00 policët e trafikut po largonin njerëzit larg nga parku i makinave Sandbanks dhe banorët po nxisnin këshillin të mbyllte rrugën.

Nga mesi i pasdites, gati i gjithë plazhi i shtrirë në 7 kilometra midis Poole Harbour dhe Highcliffe u shënua si e kuqe në aplikacionin e këshillit për plazh, që do të thotë “shmang, distancimi shoqëror nuk është i mundur”.

Këshilli i Dorset tha që parqet e makinave në Lulworth dhe Durdle Door, në Bregun Jurassic, ishin gjithashtu të mbushura dhe u kërkoi vizitorëve të shkojnë diku tjetër.

Crowds on Bournemouth beach on Friday 31 July 2020