Djali 12 vjeç gjen fosilin e dinosaurit 69 milionë vjet të vjetër gjatë një ecjeje me babain e tij

Djali 12 vjeç gjen fosilin e dinosaurit 69 milionë vjet të vjetër gjatë një ecjeje me babain e tij

Nathan Hrushkin ka dashur të jetë një paleontolog për sa kohë sa ai mban mend dhe 12 vjeçari tashmë ka bërë një zbulim të rëndësishëm.

Ai gjeti një fosil të dinosaurit pjesërisht të zbuluar ndërsa po ecte me babanë e tij këtë verë në një vend konservimi në Kanionin e Horseshoe në Badlands të Alberta, Kanada.

“Është e mahnitshme të gjesh diçka që është si reale, si një zbulim aktual i dinosaurëve,” i tha ai CNN. “Ka qenë ëndrra ime për ca kohë”.

Nathan është një klasë e shtatë në Calgary, e cila është rreth një orë e gjysmë larg.

Fosili ishte një kockë humerus nga krahu i një hadrosaur të mitur, një dinozaur që jetoi rreth 69 milion vjet më parë, sipas një njoftimi për shtyp nga Nature Conservancy of Canada.

Nathan dhe babai i tij, Dion, kishin gjetur fragmente kockash në zonë në një ecje të mëparshme dhe menduan se ata mund të gjenin më shumë në afërsi.

Sapo po mbaronin drekën, kur Nathan u ngjit në kodër për të hedhur një vështrim.

“Ai më thirri, duke më thënë,” Babi, ti duhet të ngrihesh këtu “, dhe unë e dita nga toni i zërit të tij se ai gjeti diçka,” tha Dion Hrushkin.

Nathan tha që fosili ishte shumë i qartë dhe dukej si “një skenë në një shfaqje televizive ose një karikaturë “.

Ata dërguan fotografi të kockës në Muzeun Royal Tyrrell të Paleontologjisë, i cili identifikoi fosilin dhe dërgoi një ekip paleontologësh në vend.

Fosilet mbrohen me ligj në Alberta dhe NCC tha se është e rëndësishme që njerëzit të mos prekin asnjë fosile që mund të gjejnë./Insajderi.com

Burimi: CNN