Djaloshi 13 vjeçar dënohet me 10 vite burg për blasfemi

Djaloshi 13 vjeçar dënohet me 10 vite burg për blasfemi

Omar Farouq është dënuar me 10 vite burg në gjykatën e Sharia në Nigeri, pasi ka përdorur një gjuhë “të pahijshme” në një bisedë për Allahun, në një argument me një shok të tij.

Ai u dënua me 10 gusht, nga e njejta gjykatë që dënoi një asistent me vdekje për shkak të blasfemisë ndaj profetit Muhamed.

Dënimi i Farouq është në kundërshtim me të drejtat e fëmijëve sipas ligjeve afrikane, tha avokati i tij Kola Alapinni.

Farouq u dënua si i rritur sepse ai ka arritur pubertetin dhe ka përgjegjësi të plotë duke u bazuar në ligjet e islamit./Insajderi.com