Doktorët paralajmërojnë për efektet anësore të vaksinave anti-COVID

Doktorët paralajmërojnë për efektet anësore të vaksinave anti-COVID

Zyrtarët e shëndetit publik dhe prodhuesit e ilaçeve duhet të paralajmërojnë njerëzit se vaksinat anti-COVID mund të kenë disa efekte anësore të forta në mënyrë që ata të dinë se çfarë të presin dhe të mos tremben nga marrja e dozës së dytë, bënë thirrje soktorët gjatë një takimi të hënën me këshilltarët e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, njofton CNBC, transmeton Insajderi.

Dr Sandra Fryhofer e Shoqatës Amerikane të Mjekëve tha se të dy vaksinat Pfizer dhe kërkojnë dy doza në intervale të ndryshme.

Si një doktoreshë që ushtron profesionin e saj, ajo tha se shqetësohet nëse pacientët e saj do të kthehen për një dozë të dytë për shkak të efekteve anësore potencialisht të pakëndshme që mund të përjetojnë pas goditjes së parë.

Pjesëmarrësit në provat e vaksinave të Coronavirusit, Moderna dhe Pfizer thanë për CNBC në shtator se po përjetonin ethe të larta, dhimbje trupi, dhimbje koke të keqe, lodhje ditore dhe simptoma të tjera pasi morën vaksinat.

Ndërsa simptomat ishin të pakëndshme, dhe nganjëherë të forta, pjesëmarrësit thanë se ato shpesh zhdukeshin pas një dite, ndonjëherë më shpejt, dhe se ishte më mirë sesa të infektoheshin me Covid-19. /Insajderi.com