Donald Trump shkarkon nga puna drejtorin e Agjencisë së Sigurisë Kibernetike

Donald Trump shkarkon nga puna drejtorin e Agjencisë së Sigurisë Kibernetike

Donald Trump thotë se ai ka shkarkuar një zyrtar të lartë të zgjedhjeve i cili kundërshtoi pretendimet e presidentit amerikan për mashtrim të votuesve.

Presidenti Trump tha se ai “përfundoi” shefin e Agjencisë së Sigurisë Kibernetike dhe të Infrastrukturës (Cisa) Chris Krebs për vërejtjet e tij “të pasakta” mbi integritetin e votës.

Trump ka refuzuar të pranojë zgjedhjet në SHBA dhe ka bërë pretendime të pabazuara për mashtrim “masiv” të votuesve.

Zyrtarët e zgjedhjeve thanë se votimi ishte “më i sigurti” në historinë e SHBA.

Krebs është zyrtari i fundit që u shkarkua nga presidenti i SHBA pas disfatës së tij, me Sekretarin e Mbrojtjes Mark Esper gjithashtu dhe mes raporteve që Z. Trump dyshoi në besnikërinë e shefit të Pentagonit./Insajderi.com

BBC News