“Drejtësi për Astritin” në mbi 30 komuna të Kosovës

Në mbi 30 komuna të Kosovës, sot Lëvizja Vetëvendosje zhvilloi aktivitet simbolik, ku u realizuan grafite me fotografinë e aktivistit të ndjerë të tyre, Astrit Deharit dhe parullën “Drejtësi për Astrititin”

“Drejtësi për Astritin” në mbi 30 komuna të Kosovës

Sipas një njoftimi të Lëvizjes Vetëvendosje, Astrit Dehari po mbahej padrejtësisht në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, me akuza të montuara për terrorizëm, kurse vdiq me 5 nëntor, “për çfarë u dhanë vetëm deklarata kontradiktore e kurrfarë përgjegjësie nga institucionet e shtetit.”

Teksa nga njëra anë qartazi është vërejtur tentimi i pushtetit që vdekja e aktivistit Dehari të mbulohet me deklarata të rreme ose të kalojë në heshtje, qytetarët në vazhdimësi kërkojnë zbardhjen e këtij rasti dhe vendosje të drejtësisë, shton kumtesa.

Vetëvendosja, thekson në kumtesë, se qëndron fuqishëm prapa kërkesës për hetim të rastit nga hetuesit e pavarur të caktuar nga familja, duke pasur parasysh kapjen e institucioneve të drejtësisë nga klani “Pronto”, gjë që pamundëson hetim dhe vendim të drejtë.

dard

art

gjak

dren

gjil

prisht

istog

mitro

peje