Drejtori i FBI-së: Kina kërcenimi më i madh për Amerikën

KIna kërcenimi më i madh për Amerikën thotë Drejtori i FBI-së, Christopher Wray

Drejtori i FBI-së: Kina kërcenimi më i madh për Amerikën

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray ka thënë se aktet e spiunazhit dhe vjedhjes nga Qeveria e Kinës paraqesin “kërcënimin më të madh afatgjatë” për të ardhmen e SHBA-së.

Duke folur para Institutit Hudson në Uashington, Christopher Wray përshkroi një fushatë përçarje shumë-palësh.

Ai tha se Kina kishte filluar të shënjestrojë shtetasit kinezë që jetojnë jashtë vendit, duke detyruar kthimin e tyre dhe se po punonte për të kompromentuar studimin e koronavirusit amerikan.

“Aksionet nuk mund të ishin më të larta,” tha Wray.

“Kina është e angazhuar në një përpjekje të plotë të shtetit për t’u bërë superfuqia e vetme në botë me çdo mjet të nevojshëm,” shtoi ai.

Në një fjalim gati një orë të martë, Drejtori i FBI paraqiti një pamje të ashpër të ndërhyrjeve kineze, një fushatë të gjerë të spiunazhit ekonomik, të dhëna dhe vjedhjes monetare poashtu aktivitete të paligjshme politike, duke përdorur ryshfet dhe shantazhe për të ndikuar në politikën e SHBA, raporton BBC, transmeton Insajderi.com

“Tani kemi arritur në një pikë ku FBI po hap një rast të ri kundër-zbulimit të lidhur me Kinën çdo 10 orë,” tha Wray. “Nga afro 5,000 çështjet aktive të kundër zbulimit aktualisht në zhvillim në të gjithë vendin, gati gjysma janë të lidhura me Kinën.”

Drejtori i FBI-së tha se Presidenti Kinez Xi Jinping kishte drejtuar një program të quajtur “Fox Hunt”, i drejtuar shtetasve kinezë që jetojnë jashtë vendit, të parë si kërcënime për qeverinë kineze.

“Ne po flasim për rivalët politikë, disidentët dhe kritikët që kërkojnë të ekspozojnë shkeljet e gjera të Kinës të të drejtave të njeriut,” tha ai. “Qeveria kineze dëshiron t’i detyrojë ata të kthehen në Kinë, dhe taktikat e Kinës për t’i realizuar ato janë tronditëse.” /Insajderi.com/