Drejtori për Çështje Fetare në Turqi, Idris Bozkurt: Vaksinimi anti-COVID nuk e prish agjërimin

Drejtori për Çështje Fetare në Turqi, Idris Bozkurt: Vaksinimi anti-COVID nuk e prish agjërimin

Zyrtari i lartë i Drejtorisë Turke të Çështjeve Fetare, Idris Bozkurt, ka treguar se marrja e vaksinës anti-COVID, nuk ka asnjë vitaminë ushqyese ose substancë ushqimore që i jep trupit, me këtë rast nuk prishet agjërimi, përcjell Insajderi.

Sidoqoftë, nëse dikush dëshiron të tregohet më i kujdesshëm, mund të marrë vaksinën pas iftarit (vakt të shpejtë) ose para sahurit (vakt para agimit), ka thënë Bozukurt për aa.com.

“Vaksinimi është një masë e rëndësishme për të mbrojtur shëndetin, për të qëndruar të shëndetshëm dhe për të parandaluar transmetimin e infeksionit. Prandaj, ne duhet të vaksinohemi në mënyrë që të parandalojmë këtë sëmundje. Unë do të doja të kujtoj njerëzit që duhet të bëjnë këtë vaksinë që agjëron nuk është një pengesë”, shtoi Bozkurt.

Ai gjithashtu u bëri thirrje qytetarëve që të qëndrojnë larg tubimeve me njerëz deri të ulen rastet me Coronavirus dhe të respektojnë masat që të mos rrezikojnë shëndetin e tyre dhe të familjeve.

Përballë rasteve në rritje dhe fataliteteve, Turqia të hënën njoftoi kthimin e shtetrrethimit të fundjavës në zonat me rrezik të lartë, si dhe kufizime të tjera, përveç masave të veçanta për muajin e ardhshëm të Ramazanit.

Kurse, Ramazani ka për të filluar më 13 prill dhe do të përfundojë më 12 maj si në Turqi po ashtu edhe në Kosovë. /Insajderi.com