Droga psikodelike DMT testohet për kurim të depresionit

Droga psikodelike DMT testohet për kurim të depresionit

Provës së parë klinike për përdorimin e ilaçit psikedelik DMT për të trajtuar depresionin i është dhënë e drejta nga Agjencia Rregullatore e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA).

Drejtuar nga kompania farmaceutike me qendër në Londër Small Pharma në bashkëpunim me Imperial College London, gjyqi fillimisht do të përfshijë dhënien e ilaçit halucinogjen për subjekte të shëndetshëm që nuk kanë përvojë të mëparshme me ilaçe të tilla. Një gjykim i dytë i pritshëm do të shohë DMT të administruar tek pacientët me depresion, së bashku me psikoterapinë.

“Droga psikedelike ndryshon të gjitha proceset ruminative të mendimit në tru, ajo zhvlerëson fjalë për fjalë atë që është bërë ose nga stresi që ke kaluar ose nga mendimet depresive që ke dhe rrit jashtëzakonisht shumë krijimin e lidhjeve të reja”, Carol Routledge, zyrtari kryesor shkencor dhe mjekësor i Small Pharma, i thotë Guardian.

“Pastaj seanca (e psikoterapisë) më pas është lënia e gjërave – zgjidhja e gjërave, kjo ju ndihmon të kuptoni ato mendime dhe t’i vendosni përsëri në rrugën e duhur”.

“Ne mendojmë se ky mund të jetë një trajtim për një numër të çrregullimeve depresive përveç depresionit të rëndë, duke përfshirë PTSD, depresion rezistent ndaj trajtimit, çrregullim obsesiv-kompulsiv, dhe ndoshta disa lloje të abuzimit të substancave”./Insajderi.com

Dazed Magazine