Dy pianistët e famshëm përmbyllin Chopin Piano Fest Prishtina

Dy pianistët e famshëm përmbyllin Chopin Piano Fest Prishtina

Chopin Piano Fest Prishtina e hapur me 5 prill do të përmbyllet të shtunën me dy mysafirë special. Stefan Vladar dhe Magda Amara janë dy pianistë që do të prezantojnë programin për dy piano nga S. Rrachmaninof me rastin e 145 vjetorit të këtij kompozitori.

Stefan Vladar u emërua krye dirigjent dhe Drejtor Artistik i Orkestrës së Vjenës në vitin 2008. Në sezonin 2015/16, ai udhëhoqi Orkestrën Simfonike të Shtetit të Moskës, Orkestrën Simfonike të Portlandit, Orkestrën Simfonike të Bankokut, Orkestrën Simfonike të Kajros dhe Simfoninë Tschaikoësky Orkestra Moskë. Si pianist koncertal, ai luajti me Orkestrën Simfonike të Radio Pragës dhe Konstancën Südëestdeutsche Philharmonie, dhe solli recitale solo në Vjenë, Zagreb, Munih dhe Budapest.

Stefan Vladar ishte student i Hans Petermandl në Universitetin e Muzikës në Vjenë. Në vitin 1985 fitoi çmimin e parë të Konkursit Ndërkombëtar të Beethoven Piano në Vjenë. Që atëherë, ai ka performuar nën drejtimin e dirigjentëve si Claudio Abbado, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedosejev e shumë të tjerë.

Magda Amara, si një performuese e përkushtuar e muzikës së dhomës, ajo bashkëpunon me partnerë të shquar, mes tyre Julian Rachlin, Dora Schëarzberg dhe Stefan Vladar, si dhe anëtarët e Filarmonisë së Vjenës dhe Orkestrës Filharmonike të Berlinit. Magda Amara lindi në Moskë dhe u diplomua nga Konservatori Shtetëror i Moskës në klasën e Sergei Dorensky.Ajo mbaroi studimet e saj me Stefan Vladar në

Universitetin e Muzikës në Vjenë dhe është laureate e njëmbëdhjetë garave kombëtare dhe ndërkombëtare, duke përfshirë çmimet e para në Konkurset e Pianos të Jeunesses Musicales dhe Ennio Porrino dhe çmimin e tretë në Konkursin Ndërkombëtar të Pianos të Vladimir Horoëitz.