Dy shtete të fuqishme në Evropë do të goditen nga temperaturat e larta

Dy shtete të fuqishme në Evropë do të goditen nga temperaturat e larta

Gjermania regjistroi sot për herë të parë një maksimum nxehtësie më të lartë se 41 gradë Celsius.

Dhe, pritet që temperaturat të rriten edhe më shumë, njoftoi shërbimi meteorologjik kombëtar (DËD).

Një rekord i ri provizor prej 41,5 gradë Celsius u mat sot në Lingen, në perëndim.

“Në shumë qytete, që një ditë më parë ishte regjistruar rekordi prej 40,5 gradë Celsius është tejkaluar gjithashtu”, sipas DËD-së