Dy të dënuar në vrasjen e 39 migrantëve vietnamez në Essex

Dy të dënuar në vrasjen e 39 migrantëve vietnamez në Essex

Dy burra janë shpallur fajtorë për vrasjen e 39 migrantëve vietnamezë të gjetur të vdekur në një rimorkio kamioni në Essex.

Migrantët u mbytën në kontejnerin e mbyllur gjatë rrugës nga Zeebrugge për Purfleet në Tetor 2019.

Eamonn Harrison, 24 vjeç, i cili lëshoi ​​rimorkion në portin belg dhe kontrabandisti i njerëzve Gheorghe Nica, 43 vjeç, u dënuan nga një juri e Old Bailey.

Dy të tjerë u dënuan për të qenë pjesë e një komploti më të gjerë të kontrabandës me njerëz./Insajderi.com

BBC News