Edhe Norvegjia do ta ndalojë bartjen e shamisë në çerdhe, shkolla e universitete

Edhe Norvegjia do ta ndalojë bartjen e shamisë në çerdhe, shkolla e universitete

Norvegjia synon të ndalojë bartjen e shamive myslimane, në çerdhe, shkolla dhe universitet.

Njoftimin për ndalimin e shamisë që mbulon gjithë fytyrën, e ka bërë sot Qeveria norvegjeze, e cila radhitet si vendi i parë i nordikut me një propozim të tillë.

Ndalesën e bartjes së burkas e kanë miratuar me ligj më herët edhe Franca, Holanda, Bullgaria e shteti bavarez.