Edhe Pakistani bëhet një prej vendeve që bojkoton produktet franceze

Edhe Pakistani bëhet një prej vendeve që bojkoton produktet franceze

Një grup islamik në Pakistan ka ndalur protestat e tij anti-France, duke thënë se qeveria pakistaneze ka mbështetur bojkotin e mallrave franceze.

Demonstratat ishin si përgjigje ndaj Francës që mbronte të drejtën për të treguar karikaturat e Profetit Muhamed.

Presidenti Macron ka mbrojtur me forcë sekularizmin francez në prag të prerjes së kokës të një mësuesi që tregoi karikatura të tilla gjatë një diskutimi në klasë.

Kjo nxiti zemërimin në pjesë të botës muslimane.

Anëtarët e grupit të vijës së ashpër Tehreek-e-Labaik Pakistan (TLP) tregtuan kopje të një marrëveshje që mbante nënshkrimet e të paktën dy ministrave. Qeveria pakistaneze nuk ka komentuar zyrtarisht mbi marrëveshjen ose nuk ka konfirmuar se si do të funksiononte ndonjë bojkot.

Paraqitjet e Profetit Muhamed konsiderohen gjerësisht si tabu në Islam dhe konsiderohen tepër fyese nga shumë myslimanë./Insajderi.com

BBC News