Egjipti burgos 5 gra për postim të videove “imorale” në TikTok

Egjipti burgos 5 gra për postim të videove “imorale” në TikTok

Pesë gra egjiptiane janë dënuar me dy vjet burg për postimin e “videove të pahijshme” në TikTok.

Influenceret e reja u akuzuan për “shkelje të moralit publik” dhe u dënuan me gjobë 300,000 paund egjiptianë (14.400). Dy prej grave të quajtur Haneen Hossam dhe Mawada Eladhm, ndërsa tre të tjera mbeten anonime – këto të fundit thuhet se kanë ndihmuar Hossam dhe al-Adham të drejtojnë llogaritë e tyre në mediat sociale. Sipas New York Times, shumica e grave që përballeshin me ndjekjen penale u futën në burg pa kusht, raporton Dazed, shkruan Insajderi.

Siç është raportuar nga TIME, Hossam dhe Eladhm së fundmi arritën famë në TikTok, duke mahnitur miliona ndjekës me videot e tyre, të cilat përfshijnë rutinat e vallëzimit, skeçet qesharake dhe klipet që pozojnë në makina ose me make-up.

20-vjeçarja Hossam u arrestua në prill pasi postoi një video e cila shpjegonte sesi gratë mund të fitonin para duke punuar me të. Influencerja e cili ka 1.3 milion ndjekës të TikTok, u akuzua për inkurajimin e grave të reja për të takuar burra përmes një aplikacioni dhe zhvillimin e miqësive me ta bazuar në një pagesë (e cila bazohet në numrin e shikimeve që marrin klipet e tyre).

 

Ndërkohë, 22-vjeçarja Eladhm për të cilën thuhet se poston video satirike në TikTok dhe Instagram – u arrestua në maj pasi u akuzua për publikimin e fotove dhe videove të pahijshme në llogaritë e saj në mediat sociale, ku ka gjithsej mbi katër milion ndjekës .

“Aktgjykimi është tronditës, megjithëse pritej,” tha avokati i të drejtave të grave, Intissar al-Saeed. Pavarësisht nga pikëpamjet e ndryshme për përmbajtjen e paraqitur nga vajzat në TikTok, asnjë nuk është arsye për burgosje. ” Të gjitha gratë do të kenë mundësinë të apelojnë për çështjet e tyre.

Ekipi juridik i mbrojtjes së Eladhm tha se dënimi “është me të vërtetë diçka shumë e vështirë për t’u dëgjuar”. Samar Shabana, ndihmësi i avokatit, pohoi: “Ato thjesht duan ndjekës në llogaritë e tyre. Ato nuk janë pjesë e ndonjë rrjeti të prostitucionit dhe nuk e dinin se si do të perceptohej mesazhi i tyre nga prokurorët. ”

Dënimet me burg janë disa nga të parat që lëshohen nga gjykata egjiptiane, si pjesë e një fushate kundër ndikuesve të mediave sociale. Gratë e reja thuhet se kanë shkelur “vlerat dhe parimet e shoqërisë egjiptiane”./Insajderi.com