Ekspertët e shëndetit mendor paralajmërojnë ‘pandeminë e dytë’ që buron nga COVID-19

Ekspertët e shëndetit mendor paralajmërojnë ‘pandeminë e dytë’ që buron nga COVID-19

Duke shënuar një vit që kur COVID-19 u shpall një emergjencë në të gjithë botën, ekspertët e shëndetit në Utah po paralajmërojnë atë që dikush e quajti “një pandemi e dytë brenda asaj pandemie”.

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në shëndetin mendor ka të ngjarë të mos jetë realizuar ende plotësisht, por studimet tashmë kanë treguar tendenca shqetësuese, duke përfshirë rritjen e ankthit, depresionit dhe abuzimit të substancave, thanë ekspertët lokalë të shëndetit mendor në një virtual konferencë për shtyp e organizuar nga Instituti i Shëndetit Mendor Huntsman i Universitetit të Utah.

Me të gjitha ato ndryshime, provat janë në rritje se më shumë amerikanë po përjetojnë probleme me ankthin dhe depresionin. Plus, “sasia e shitjeve të alkoolit është ngritur në qiell, ashtu si edhe problemet me çrregullimet e përdorimit të substancave”, tha ai.

“Ne kemi një pandemi të dytë brenda kësaj pandemie tani,” tha Dr. Mark Rapaport, CEO i Institutit Mendor Huntsman. /Insajderi.com