Engel: Specialja t’i hetojë krimet e Serbisë në Kosovë

Engel: Specialja t’i hetojë krimet e Serbisë në Kosovë

Kryetari i Komitetit për Punë të Jashtme në Kongresin e SHBA-së, Eliot Engel, në fjalën e tij të mbajtur në seancën dëgjimore për Ballkanin Perëndimor dhe udhëzimet e administratës së re të SHBA-së, ka thënë se Kosova është shtetet i pavarur.

“Kosova është vend i pavarur për mbi një dekadë. Kosova i është bashkuar Bankës Botërore dhe FMN-së, dhe njihet nga shumë vende të njohura. Është Serbia që duhet të lëvizë, Kosova është e pavarur kjo nuk zhbëhet”, është shprehur Engel për Klan Kosova

“Thërras Serbinë që t’i bashkohet vende të tjera në BE. Më 1999 ndalëm gjenocidin në Evropë dhe kjo është një veprim për të cilin duhet qenë krenar. Më 1999 vriteshin njerëzit. Ende ka trupa të shqiptarëve në Serbi në mesin e tyre edhe tre vëllezër shqiptaro-amerikan. Bashkësia ndërkombëtare ka shtyrë Kosovën që të ngrit Gjykatë Speciale dhe jo Serbinë e cila ka kryer krime me në krye Sllobodan Millosheviqin”, tha Engel.

Engel është shprehur se Gjykata Speciale duhet t’i hetojë edhe krimet e Serbisë të kryera në Kosovë.

“Secili që ka kryer krime duhet të ndiqet dhe të sillet drejtësi. Por çka është drejtësi në rastin e luftës në Kosovë? Serbia është përgjegjëse për shumicën e krimeve që janë kryer në Kosovë. Kosova është shtyrë që të krijojë gjykatë hibride. Edhe nëse Kosova ka kryer krime duhet të mbahet përgjegjëse, por SHBA dhe aleatët tanë nuk duhet ta lejojnë këtë që të jetë gjykatë një etnike. S’ka rëndësi kush i ka kryer krimet, por të gjitha ato duhet të hetohen. Serbia nuk mund të ulet në dy karrige në të njëjtën kohë”, tha ai./Insajderi.com