Evropa detyrohet të rris restrikcionet për të luftuar valën e dytë të pandemisë

Evropa detyrohet të rris restrikcionet për të luftuar valën e dytë të pandemisë

Republika Çeke ka mbyllur shkollat ​​dhe baret, kafenetë dhe restorantet holandeze po mbyllen dhe Franca mund të vendosë ndalesë ditore, ndërsa qeveritë evropiane luftojnë për të mbajtur nën kontroll një valë të dytë të infeksioneve Covid-19.

Bllokimi i pjesshëm në Hollandë hyn në fuqi në ora 22:00.

Gjithashtu të mërkurën, presidenti francez Emmanuel Macron ka vendosur t masa të reja për Parisin dhe qytete të tjera.

Rajoni i Katalonjës së Spanjës është duke konsideruar gjithashtu masat e tij të përkohshme.

Në të gjithë Evropën, normat e infeksionit po rriten, me Rusinë që raporton një rekord 14,321 raste ditore të mërkurën dhe  239 vdekje.

Por edhe në vendet që kanë pasur sukses më të madh se shumica në mbajtjen poshtë të transmetimit, infeksionet po rriten.

Gjermania ka parë më shumë se 5,000 infeksione të reja për herë të parë që nga prilli dhe 47 zona me një normë mesatare mbi 50 njerëz në 100,000 banorë.

Zyrtarët e agjencisë së shëndetit publik RKI të Gjermanisë flasin për një “rritje të përshpejtuar të transmetimit të virusit në popullatë”./Insajderi.com

Burimi: BBC News