Familjarët që humbën të afërmit nga plumbat qorr nuk pajtohen me kryeministrin

Familjarët që humbën të afërmit nga plumbat qorr nuk pajtohen me kryeministrin

Familjarë që humbën të dashurit nga plumbat qorr s’pajtohen me deklaratën e kryeministrit për armët

Festa me armë, temë aktuale e këtyre ditëve, vite më parë ishte shndërruar në tragjedi për familjen Kastrati nga Peja.

Vajza e kësaj familjeje, Shpresa Kastrati Fetahaj, ka humbur jetën nga plumbi qorr. Kastrati thotë se për të festa të vitit të ri nuk ka më.

“Nëse e feston festën festo me zemër e jo me armë, me humbë fëminë, motrën vëllan”, ka thënë Kastarti.

Familja thotë se janë shokuar kur kanë parë se edhe zyrtarët e shtetit festojnë me armë.

Ai nuk e justifikon assesi festën në këtë mënyrë e as qëndrimin e kryeministrit.

Ndërsa thonë se pushtetarët nuk po japin shembull të mirë me veprimet e tyre, duke i përdorur armët nëpër ahengje.

Për vdekjet apo edhe plagosjet nga plumbat qorr rrallë gjendet fajtori.

Para disa jave është publikuar një video ku zëvendëskryeministri dhe ministri i Diasporës, Dardan Gashi kishte gjaur me armë zjarri në një aheng të organizuar nga Fatmir Limaj.