Fara misterioze nga Kina po zbarkojnë në kutitë postare të amerikanëve

Fara misterioze nga Kina po zbarkojnë në kutitë postare të amerikanëve

USDA dhe zyrtarët e bujqësisë në të gjithë SHBA kanë lëshuar paralajmërime në lidhje me dërgesat e dyshimta të farave të huaja dhe i kanë këshilluar njerëzit të mos i mbjellin ato. Zyrtarët janë të shqetësuar se farat e misterioze, të cilat duket se kanë origjinën në Kinë, mund të jenë specie bimore pushtuese.

CBS News ka konfirmuar që banorët në të 50 shtetet tani kanë raportuar marrjen e paketave të dyshimta të farave.

“USDA është i vetëdijshëm se njerëzit në të gjithë vendin kanë marrë pako të dyshimta, të padëshiruara të farave që duket se vijnë nga Kina”, tha Shërbimi i Inspektimit të Shëndetit të Kafshëve dhe Bimëve të USDA (APHIS) në një deklaratë të martën.

Zyrtarët shtetërorë të bujqësisë në Virxhinia paralajmëruan: “Speciet invazive shkatërrojnë mjedisin, zhvendosin ose shkatërrojnë bimë dhe insekte vendase dhe dëmtojnë rëndë të lashtat. Ndërmarrja e hapave për të parandaluar futjen e tyre është metoda më efektive për të zvogëluar rrezikun e infektimeve të specieve invazive dhe kosto për të kontrolluar dhe zbutur ato infektime.” /Insajderi.com