FIFA përjashton përjetë tre ish-zyrtarë të lartë të futbollit

FIFA përjashton përjetë tre ish-zyrtarë të lartë të futbollit

Tre ish-drejtues të futbollit botëror, te cilët janë shpallur fajtorë nga drejtësia amerikane, janë pezulluar përjetë të martën nga të gjitha aktivitetet që lidhen me futbollin nga FIFA.

Richard Lai, ish-president i Federatës se Futbollit të Guam dhe ish-anëtar i komitetit te auditit të FIFA-s dhe Julio Rocha, ish-president i Federatës se Nikaraguas dhe Rafael Esquivel, ish-president i Federates Venezueliane, jane “pezulluar përjetë nga të gjitha aktivitetet që lidhen me futbollin, në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar” nga Komisioni i etikës i FIFA-s.

Tre ish-drejtuesit janë pjesë e grupit prej 42 ish-drejtues të futbollit dhe shoqërive të marketingut që janë hetuar nga drejtësia amerikane në kuadrin e skandalit të korrupsionit, shumica e të cilëeve ndodhen para drejtësisë në New York.