FKA Twigs nis inciativën për përkrahjen e punonjësve të seksit

FKA Twigs nis inciativën për përkrahjen e punonjësve të seksit

FKA Twigs ka nisur një iniciativë për të mbështetur punëtorët e seksit gjatë pandemisë Corona.

Në Instagram, ajo tregoi se po dhuronte 10,000 funte në mbështetje të organizatave SWARM, Lysistrata dhe ELSC (East London Strippers Collective), të cilët po ofrojnë mbështetje të drejtpërdrejtë financiare për striptizere dhe punonjëse të seksit.

Videot e FKA Twigs shpesh përfshijnë vallëzime “pole dancing” dhe ajo së fundmi publikoi një film të shkurtër që zbulon udhëtimin e saj në klubin e striptizit Blue Flame, raporton Dazed, shkruan Insajderi.

View this post on Instagram

i was 19 when i learnt my first pole move, i learnt a back hook spin from a stripper when i was working as a hostess in a gentleman’s club. for those of you who don’t know, hostessing is when one person pays another person for their time, anything from a conversation over dinner to sex work, and the club gets a cut of the fee. my lived experience as a very young woman in these environments has not only informed the strong and formidable woman that i am today, but also a lot of my work as a music and visual artist – sometimes even subconsciously. i feel like now is the time for me to step forward, pay respect, and shine a light on the challenges facing sex workers, especially during these uncertain times. sex workers I know and have met have discipline, craft, talent and work ethic – not only do they deserve better long-term, but their income has been wiped out by the lockdown and many are invisible to the financial aid available to others. there’s a bigger journey in challenging public attitudes, tackling stigma, and fighting for rights and protections – but today I’m inviting you to join me in helping with cash donations to SWARM, Lysistrata and ELSC. these organisations are providing direct financial support to strippers and sex workers, we’ve kicked off the the fund with £10,000 and you can donate at https://www.gofundme.com/f/sexworkermutualaidfunds this week, SWARM @swarmhive Lysistrata @lysistratamccf and ELSC @ethicalstripper will also be taking over my social media channels.

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs) on

“Unë isha 19 vjeç kur mësova pole dancing nga një striptizere, kur po punoja si një mikpritëse në një klub gjentëlmenësh. Për ata që nuk e dinë, mikpritja (hostessing) është kur një person paguan një person tjetër për kohën e tyre, këtu mund të përfshihet çdo gjë nga një bisedë gjatë darkës deri te akti seksual dhe klubi merr një pjesë të fitimit. Përvoja ime si një grua e re në këto mjedise, jo vetëm që ka krijuar gruan e fortë që jam sot, por ka ndikuar edhe punëm time si artiste muzikore dhe vizuale – ndonjëherë edhe pavetëdijshëm. ”

“Mendoj se është koha që unë të dal përpara, të tregoj respekt dhe të tregoj për sfidat me të cilat përballen punonjëset e seksit, sidomos në këto kohë të pasigurta,” vazhdon ajo.

Punonjëset e seksit që unë i njoh janë të diciplinuara, të zonja, kanë talent dhe etikë të punës. Ata meritojnë të vlerësohen dhe respektohen në plan afatgjatë, e sidomos tash që të hyrat e tyre janë uluar shumë,” shprehet këngëtarja./Insajderi.com