Fotografi të qytetit të New Yorkut kur ishte tokë bujqësore

Fotografi të qytetit të New Yorkut kur ishte tokë bujqësore

Shumica e njerëzve të qytetit të New Yorkut tani janë duke jetuar në atë që dikur ishte një tokë bujqësore.

Në fillim të shekullit 17-të, para se Manhattan të formonte rrjetin e vet të famshëm, ishulli ishte i mbushur me ferma në lagjet tani të zhurmshme të Midtown dhe Upper West Side, raporton BusinessInsider.

Koleksioni online i muzeut të qytetit të New Yorkut zbulon se si qyteti është dukur në atë kohë.

Fotot dhe ilustrimet tregojnë fushat dhe kodrat të cilat me kohë janë rrafshuar për të bërë një tokë të rrafshët për rrugë.

Pjesë e New York në vitin 1862

Fotografi nga lart e bërë në vitin 1864

Delet në Parkun Qendror në vitet 1900

1866

Shtëpia e fermës e vitit 1879 e cila ka qëndruar deri në vitin 1900

1882

Ndërtimi i një rruge në vitin 1896

Rruga Amsterdam Avenue, viti 1898

Manhattan 1934 – 1938