Fotografi të Shqipërisë para komunizmit

Fotografi të Shqipërisë para komunizmit

Shqipëria nuk ishte kjo që është sot para komunizmit. Ajo ka tërhequr shpesh herë vëmendjen e fotografëve të huaj të cilët janë magjepsur nga bukuritë dhe natyrën e Shqipërisë.

Ky është një koleksion i rrallë fotosh të realizuar rreth viteve 1930 në Shqipëri nga fotografi Edvin Xhejks.

Albumi është bërë publik nga albanologu Robert Elsie.

“Ja këtu një koleksion të mrekullueshëm – foto të “Shqipërisë së vjetër,” siç ishte para diktaturës komuniste,” shkruan Elsie, përcjell Konica.al.

25 vjetori i pavarësisë së Shqipërisë