Franca e Polonia rrisin kufizimet anti-COVID

Franca e Polonia rrisin kufizimet anti-COVID

Franca dhe Polonia kanë rivendosur bllokime të pjesshme, ndërsa të dy vendet luftojnë me një rritje të infeksioneve Covid në javët e fundit.

Rreth 21 milion njerëz në 16 zona të Francës, përfshirë kryeqytetin Paris, janë prekur ndërsa vendi ka frikë nga një valë e tretë.

Në Poloni, dyqanet jo-thelbësore, hotelet, objektet kulturore dhe sportive janë të mbyllura për tre javë.

Ky vend ka normat më të larta ditore të rasteve të Covid që nga nëntori.

Rastet e Coronavirusit po rriten në mënyrë eksponenciale në Gjermani, me Kancelarën Angela Merkel që paralajmëron se ka të ngjarë që vendi do të duhet tani të zbatojë një “frenim emergjence” dhe të vendosë përsëri masa bllokimi. /Insajderi.com