Franca kthen në Shqipëri edhe 30 azilkërkues të tjerë

Franca kthen në Shqipëri edhe 30 azilkërkues të tjerë

Një avion charter nga Franca ka rikthyer 30 shtetas shqiptarë të cilët kishin kërkuar azil politik në këtë shtet.

Ky është avioni i tretë që ulet në Rinas brenda pak ditësh, ndërkohë që një tjeter pritet të vijë pak ditë më vonë.

Zv/ministrja e Punëve të Brendshme, Rovena Voda, e shoqëruar nga drejtoresha e Departamentit për Kufirin dhe Migracionin në Policinë e Shtetit, Aida Hajna ka përcjellë mesazhe të qarta për të gjithë ata që tentojnë të udhëtojnë drejt Francës apo vende të tjera të BE-së me qëllim kërkimin e azilit politik.

Shanset për azil janë të barabarta me zero, ka thënë ajo, njofton Top Channel.

Policia e Shtetit po zbaton një plan masash për forcimin e kontrollit kufitar. Sipas zëvendës ministres Voda, gjithçka është konform ligjit shqiptar për kontrollin kufitar, i përafruar me legjislacionin e BE-së, por edhe konform të gjitha masave të lëvizjes së lirë të shtetasve brenda zonës Schengen.