Franca mobilizon 100 mijë policë për të ndalur grumbullimet festive për Vitin e Ri

Franca mobilizon 100 mijë policë për të ndalur grumbullimet festive për Vitin e Ri

Franca do të mobilizojë 100,000 policë dhe xhandarë në prag të Vitit të Ri për të ndalur tendencat për grumbullime dhe për të zbatuar një shtetrrethim të vendosur për të luftuar koronavirusin.

Siguria shtesë synon gjithashtu të ndalojë djegien e makinave që shpesh ndodhin natën e fundit të vitit.

Franca ka konfirmuar 2.6 milion raste Covid-19, numri i pestë më i lartë në botë dhe më shumë se 64,000 vdekje.

Ashtu si vendet e tjera evropiane, Franca do të shohë festime të heshtura për prag të Vitit të Ri mes pandemisë.

Ministri i Brendshëm Gérald Darmanin ka urdhëruar një prani të dukshme të sigurisë në qendrat e qyteteve dhe pikat e periferisë nga 20:00, kur fillon ndalimi i orarit./Insajderi.com

BBC News