Gabimi i vetëm që po bëni kur lani duart

Gabimi i vetëm që po bëni kur lani duart

Larja e duarve duhet të jetë gjithmonë pjesë e higjenës suaj personale, por është veçanërisht e rëndësishme tani, në mesin e pandemisë koronavirus, njofton Insajderi.

Një nga udhëzimet e para të lëshuara nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) përshkruan mënyrën e larjes së duarve me sapun dhe ujë për 20 sekonda. Por gabimi i vetëm është kur thani duart: Ju ndoshta po përdorni një peshqir lecke në vend të një peshqiri letre.

Effectiveness of hand washing hinges on how hands are dried ...

Për shkak se peshqirët prej letre gjithmonë hidhen pas përdorimit, ekziston më pak rreziku i kontaminimit të kryqëzuar, ndryshe nga peshqirët e ripërdorshëm. Nëse shumë njerëz përdorin të njëjtën peshqir leckë për të tharë duart e tyre dhe një prej tyre nuk i ka pastruar duart e tyre siç duhet ose ata preken një sipërfaqe të kontaminuar para se të thajnë duart, çdo person që pason përdor të njëjtën peshqir do të marr mikrobet gjatë procesit të tharjes së duarve.

Përdoruesit pas larjes së duarve hedhin letrat pasi të thahen duart, kështu që peshqirët prej letre nuk kanë të njëjtin rrezik të kontaminimit të kryqëzuar. Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) gjithashtu rekomandon që të përdorni peshqir një përdorimesh për të tharë duart tuaja.

Burimi: HealthyLifestyle