Tabloidi britanik “The Sun” i ka kushtuar një artikull bandave shqiptare të trafikimit, të ngritura në Mbretërinë e Bashkuar. Bandat shqiptare që kontrabandojnë dërgesa t" />

Gazeta angleze për bandat shqiptare në Britani: Po e trondisin tregtinë e prostitucionit

Gazeta angleze për bandat shqiptare në Britani: Po e trondisin tregtinë e prostitucionit

Tabloidi britanik “The Sun” i ka kushtuar një artikull bandave shqiptare të trafikimit, të ngritura në Mbretërinë e Bashkuar.

Bandat shqiptare që kontrabandojnë dërgesa të mëdha të kokainës, direkt nga Europa, kanë ndryshuar tregun e drogës, në Mbretërinë e Bashkuar.

Droga është më e lirë dhe më e pastër që nga vitet 1990, pasi bandat shqiptare përdornin ligjet e shitjes me pakicë, për të tërhequr një marrje gati totale, të industrisë së Britanisë, 5 miliardë euro kokainë.

Mijëra shqiptarë emigruan në Britaninë e Madhe, në fund të viteve 1990 dhe në fillim të viteve 2000, gjatë një krize refugjatësh.

Mes tyre ishin shumë shqiptarë që pretendonin të ishin kosovarë, në atë që është përshkruar si “rasti më i madh i kalimit të kombësisë”, në historinë e kohëve të fundit të emigracionit, në Mbretërinë e Bashkuar.

Shqiptarët shumë shpejt hynë në tregun e drogës dhe prostitucionit, në Londër.

Ishte aftësia e shqiptarëve për të përdorur dhunë brutale, veçanërisht kundër grave që trafikonin, gjë e cila tronditi tregtinë e seksit.

Paul Holmes, një ish-inspektor i policisë dhe kreu i njësisë së trafikimit seksual në “Scotland Yard”, përshkroi se si brutaliteti i shqiptarëve tronditi ekipin e tij të oficerëve.