Gjendet kërpudha më helmuese në botë

Gjendet kërpudha më helmuese në botë

“Podostroma cornu-damae’ u gjet nga një fotograf në një zonë, në Queensland, para se të identifikohej nga studiuesit”, njoftoi sot universiteti ”James Cook” (JCU).

Në të kaluarën janë raportuar të vdekur në Kore dhe në Japoni në rastet kur njerëzit i kishin marrë këto kërpudha të ashtuquajtura ”brirë dreri flakëruese”, me ngjyrë të kuqe, për kërpudha të tjera që hyjnë në mjekësinë tradicionale.

“Brirët dreri flakëruese” janë e vetmja kërpudhë e njohur, toksinat e të cilës mund të absorbohen nëpërmjet lëkurës.