Gjërat që çiftet duhet të diskutojnë para martesës

Gjërat që çiftet duhet të diskutojnë para martesës

Mungesa e përputhshmërisë dhe komunikimit janë dy nga arsyet më të zakonshme që njerëzit divorcohen. Njerëzit që dëshirojnë të kenë një martesë të përjetshme duhet të diskutojnë disa gjëra para se të thonë “Po”. Në këtë mënyrë, ata të paktën mund të jenë të përgatitur kur përballen me ndonjë pengesë si bashkëshort.

“Si do t’i kombinojmë financat?”

Është e rëndësishme të planifikoni se si të merreni me paratë që të dy do të fitoni. Secili person mund të ketë nevojë të ketë llogarinë e tij të veçantë përveç një llogarie të përbashkët që të dy bashkëshortët kontribuojnë çdo muaj, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Mund të diskutohet dhe të bihet dakord për një numër sesa nevojiten çdo muaj, varësisht nga sa janë pagat e tyre. Gjithashtu, të vendosësh se kur mund të përdoren paratë nga financat e tua të përbashkëta është gjithashtu një pyetje e vlefshme.

“A keni ndërmend të bëni fëmijë?”

Jo të gjithë që duan të martohen dëshirojnë të kenë fëmijë. Dhe edhe nëse të dy bashkëshortët duan fëmijë, ka gjëra të tjera për të diskutuar, të tilla si stilet e prindërimit, çfarë do të bësh nëse fëmijët kanë aftësi të kufizuara, ose si do të reagosh nëse ata rriten për të qenë ndryshe nga ato që prisnit.

“Si do t’i ndajmë punët e shtëpisë?”

Punët e përditshme mund të duken si një gjë e parëndësishme për t’u diskutuar, por ato mund të jenë shkas për zënka të shumta. Kjo sepse një person mund të ndjehet i mbingarkuar duke bërë të gjitha punët vetë. Për të siguruar që ka paqe në shtëpi, do të ishte më mirë të flisnit për punët që do t’i kryej secili njeri.

“Çfarë konsideroni tradhti?”                

Ne mund të mendojmë se ka një kuptim universal të asaj që përfshin tradhtia, por termi mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme për njerëz të ndryshëm. Për shembull, një person mund të mendojë se puthja është tradhti, ndërsa një tjetër mund të mendojë se thjesht takimi me një ish është i papranueshëm. Ka edhe njerëz që mendojnë se të biesh në dashuri me dikë tjetër është tradhti.

Prandaj, një çift duhet të flasë se sa rehat janë me afërsinë e njëri-tjetrit me njerëzit e tjerë për të shmangur një keqkuptim.

“Cilat janë ëndrrat dhe planet tuaja në të ardhmen?”

“Ku e shihni veten tuaj 5 deri në 30 vjet me vonë?” Kjo mund të tingëllojë si një pyetje interviste, por aspiratat e një personi mund të mos përputhen me idenë e partnerit të tyre se çfarë do të thotë një martesë e lumtur.

Për shembull, dikush mund të jetë i gatshëm të mos ketë stabilitet financiar deri sa të realizojë ëndrrën e tij, dhe tjetri thjesht mund të dëshirojë një jetë të qëndrueshme me të ardhura të qëndrueshme.

Bërja e kësaj pyetjeje mund t’i ndihmojë njerëzit të imagjinojnë se si do të jetë jeta e tyre e përbashkët.

“Si planifikoni të kujdeseni / siguroni për prindërit tuaj?”

Prindërit do të plaken dhe ndoshta edhe do të sëmuren, që do të thotë se mund të kenë nevojë për kujdes. Vendimet si nëse doni apo jo të jetoni me ta, kush do të kujdeset për ta, ose sa dëshironi të ndani për t’u kujdesur për ata, të gjitha janë mirë që të përfshihen në listën e gjërave që një çift duhet të marrë parasysh para se të martohet.

“Ku doni të jetoni?”

Megjithëse kjo mund të duket e qartë, njerëzit mund të lënë pas dore këtë temë para se të martohen. Nëse ata duhet të vendosen në fshat ose qytet mund të bëjnë një ndryshim të madh në jetën që do të ndajnë bashkë.

Mund të çojë gjithashtu në pakënaqësi nëse njëri nga bashkëshortët dëshiron të jetojë në një apartament dhe tjetri ëndërron të jetojë në një shtëpi me një verandë. Zënkat mund të shpërthejnë nëse njëri pret të jetojë pranë miqve ose familjes së tyre ndërsa tjetri mendon se shtëpia është vetëm një vendbanim i përkohshëm. /Insjaderi.com