Gjigandi i naftës i përgjigjet Trump-it për komentet rreth fondeve

Gjigandi i naftës i përgjigjet Trump-it për komentet rreth fondeve

Gjigandi i naftës Exxon ka sqaruar një koment për mbledhjen e fondeve nga Donald Trump se ai mund të mbledhë më shumë para sesa rivali Joe Biden.

Presidenti amerikan thirri emrin e kompanisë në një tubim në Arizona, duke thënë se gjithçka që duhej të bënte për të mbledhur fonde ishte thirrja e drejtuesve të Wall Street dhe naftës.

Ai sugjeroi të telefononte shefin e Exxon për të ofruar leje në këmbim të fondeve – duke shtuar se ai kurrë nuk do të bënte një telefonatë të tillë.

Exxon tha në Twitter: “Vetëm kështu që të gjithë jemi të qartë, nuk ka ndodhur kurrë.”, njofton BBC.

Në tubim Presidenti Trump dha një skenar se çfarë mund të bënte: “Mos harroni, unë nuk jam keq në ato gjëra gjithsesi, dhe unë jam president.

“Kështu që unë e quaj një djalë, kreun e Exxon. Unë e quaj kokën e Exxon. Unë nuk e di.”

Presidenti Trump vazhdoi duke përshkruar një bisedë hipotetike: “Si po ia dilni? Si po vjen energjia? Kur po bëni eksplorimin? Oh, ju duhen disa leje?”

“Kur telefonoj kreun e Exxon unë them, ‘Ju e dini, unë do të doja [për ju] të më dërgonit 25 milion $ [19 milion] për fushatën.” “Absolutisht zotëri”, “shtoi ai.

“Unë do të bëj një vrapim në shtëpi çdo telefonatë të vetme,” tha Z. Trump. “Unë do të grumbulloja një miliard dollarë brenda një dite nëse do të doja. Unë nuk dua ta bëj atë.”. /Insajderi.com