Gjuriq studentëve serbë në Kosovë: Jeni gardianë të identitetit serb

Gjuriq studentëve serbë në Kosovë: Jeni gardianë të identitetit serb

Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka uruar studentët serbë të Universitetit të Prishtinës, që me seli janë në Mitrovicën e Veriut.

Ai ka uruar ata për Ditën Ndërkombëtare të Studentëve – 23 prillin, duke iu thënë që të vazhdojnë të mbeten gardianë të identitetit dhe institucioneve të Serbisë në Kosovë, shkruan Most, përcjell Klan Kosova.

Gjuriq i ka thënë atyre se ata kështu do të bëhen garantues të së ardhmes së popullit serb.

“Universiteti juaj do të mbetet brenda sistemit arsimor të Serbisë, sepse për njerëzit tanë Kosova dhe Metohija është me rëndësi të madhe strategjike”.

“Lëreni rininë, energjinë dhe diturinë të jetë themelues i një strukture më të fortë kombëtare dhe puna juaj t’i bëjë krenarë gjeneratat e ardhshme”.